Παρουσίαση/Προβολή
(FNS3500) - Fotios Tsetsos / Αναγνώστης Αργυρίου
Περιγραφή Μαθήματος
Σκοπός του μαθήματος είναι η μελέτη των εφαρμογών της γενετικής στη διατροφή και στην παραγωγή.
Στα πλαίσια των διαλέξεων αρχικά γίνεται αναφορά στις βασικές αρχές της γενετικής και της γονιδιωματικής.
Παρουσιάζονται οι σύγχρονες θεωρήσεις της μονογονιδιακής, της πολυγονιδιακής και ολογονιδιακής κληρονομικότητας. Διερευνάται η σχέση μεταξύ του γονιδιώματος και φαινοτύπων ασθενειών και χαρακτηριστικών, όπως τεκμαίρονται από την σύγχρονη βιβλιογραφία. Αναλύεται ο η αλληλεπίδραση μεταξύ της γενετικής του ανθρώπου με την γονιδιωματική του ανθρώπινου μικροβιώματος. Εξερευνείται η τρέχουσα κατάσταση στη γονιδιωματική οργανισμών που σχετίζονται με την παραγωγή τροφίμων.
Τέλος, γίνεται αναφορά σε θέματα βιοηθικής και δεοντολογίας σχετικά με την γενετική ανάλυση/παρέμβαση σε ανθρώπους, ζώα και φυτά. Η ύλη του μαθήματος ανανεώνεται συνεχώς ακολουθώντας τις τρέχουσες εξελίξεις.
Ημερομηνία δημιουργίας
Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα