Παρουσίαση/Προβολή

Εικόνα επιλογής

Λειτουργικά Τρόφιμα

(FNS149) -  Antonios Koutelidakis

Περιγραφή Μαθήματος

Σκοπός του μαθήματος είναι  η κατανόηση εκ των φοιτητών  του ρόλου των λειτουργικών τροφίμων και των βιολειτουργικών συστατικών στην κατεύθυνση της προαγωγής της δημόσιας υγείας, μέσω της παρουσίασης και συζήτησης των πρόσφατων επιστημονικών δεδομένων για τις ενδεχόμενες θετικές επιδράσεις τους εντός του οργανισμού. Επιμέρους στόχοι αποτελούν, αφενός μεν η κατανόηση του νομοθετικού πλαισίου που πρέπει να διέπει την ανάπτυξη, την παραγωγή και την είσοδο των λειτουργικών τροφίμων στην αγορά, αφετέρου δε η εμπέδωση των βασικών τεχνικών βιομηχανικής παραγωγής λειτουργικών τροφίμων και η ανάδειξη της προοπτικής ανάπτυξης αυτών υπό το πρίσμα του επιστήμονα τροφίμων και διατροφής. 

Ημερομηνία δημιουργίας

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015