Παρουσίαση/Προβολή
Εισαγωγή στην Επιστήμη της Διατροφής (θεωρία)
(FNS127) - Antonios Koutelidakis
Περιγραφή Μαθήματος
Το μάθημα στοχεύει στην κατανόηση των βασικών αρχών της επιστήμης της διατροφής μέσα από τη βιοιατρική προσέγγιση της. Συγκεκριμένα, η ύλη περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
- Ένέργεια: Ενεργειακές απαιτήσεις σε φυσιολογικές καταστάσεις, βασικός μεταβολισμός, ενεργειακό κόστος της φυσικής δραστηριότητας, ενέργεια των τροφίμων, θερμιδομετρία.
- Μακροθρεπτικά συστατικά: Βασικές αρχές της πέψης, απορρόφησης, μεταβολισμού και χρησιμοποίησής τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Διαιτητικές πηγές, συστάσεις, έλλειψη.
- Μικροθρεπτικά συστατικά: Ο ρόλος των βιταμινών και των ανόργανων συστατικών στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του οργανισμού. Διαιτητικές πηγές, συστάσεις, ελλείψεις, τοξικότητα.
- Συστάσεις διεθνών φορέων για την πρόσληψη θρεπτικών συστατικών.
- Μοντέλα βέλτιστης διατροφής.Μεσογειακή διατροφή.
- Ομάδες Τροφίμων. Ισοδύναμα. Αρχές σύνταξης διαιτολογίου.
Ημερομηνία δημιουργίας
Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013
-
Δεν υπάρχει περίγραμμα