Παρουσιάσεις, προφορικές εξετάσεις και Υλη εξετάσεων 2021
- Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2022 - 11:06 μ.μ. -

Αγαπητές φοιτήτριες και Αγαπητοί φοιτητές, καλή σας χρονιά !

Όπως έχουμε πει οι παρουσιάσεις των εργασιών θα γίνουν την Πέμπτη 13/1 στις 6μμ  την Πέμπτη 20/1 στην αίθουσα Β με αλφαβητική σειρά (Α-Κ και Λ-Ω).

Η παράδοση της εργασίας και η προφορική εξέταση θα γίνει την ημέρα των εξετάσεων κατά την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου.

Ανεβάστε το ψηφιακό αρχείο στο eclass στον φάκελο : "εργασίες". Μπορείτε να την ανεβάσετε, να δείτε τα ποσοστά αντιγραφής και να την ξανα-ανεβάσετε αν είναι υψηλά μέχρι τις 22/1. Μετά, αν αλλάξει η πλατφόρμα, θα ενημερωθείτε. 

Υπενθυμίζω ότι η παρουσίαση της εργασίας είναι υποχρεωτική

Οι  εξετάσεις τον Φεβρουάριο είναι προφορικές με ανοιχτές σημειώσεις

Οι εξετάσεις τον Σεπτέμβριο είναι γραπτές με ανοιχτές σημειώσεις, όχι όμως με κινητά ή άλλα ψηφιακά μέσα.

Παρακάτω σας στέλνω την ύλη των εξετάσεων η οποία είναι περίπου ίδια με αυτήν που σας είχα πει (την αντίστοιχη που είχαμε πέρυσι):

Παρακάτω σας ενημερώνω για την ύλη των εξετάσεων.

ΥΛΗ

Όλες οι διαλέξεις και οι ασκήσεις και τα κείμενα του David Harvey και του Loïc Wacquant που έχουν δοθεί και αναρτηθεί στο open eClass (έγγραφα - σημειώσεις).

Διαβάστε επίσης τα κεφάλαια 6.3  6.4  6.6.1 από το κείμενο με τίτλο στο open eclasse: Ιστορία Ευρωπαϊκών πόλεων που βρίσκεται στον φάκελο έγγραφα - αστική γεωγραφία. Εκεί θα εστιάσετε στα θέματα που αφορούν τις μοντέρνες πόλεις, τις παγκόσμιες πόλεις, την συσσώρευση μέσω αποστέρησης, τους κοινωνικο-χωρικούς διαχωρισμούς, τις διαφορές Βορρά- Νότου στον τρόπο ανάπτυξης των πόλεων κλπ.  

Διαβάστε το αφιέρωμα στις φαβέλας στο περιοδικό ΑΛΑΝΑ και τα κείμενα που βρίσκονται στον φάκελλο "έγγραφα - φαβέλες". 

Διαβάστε τα κεφάλαια 1 και 4 του βιβλίου του David Harvey, 2007, Η κατάσταση της Μετανεωτερικότητας, Εκδόσεις Μεταίχμιο ώστε να μπορέσετε να τα αξιοποιήσετε σε θέματα που αφορούν στην νεωτερικότητα και μετανεωτερικότητα καθώς και σε ζητήματα που αφορούν στον "αστικό εξευγενισμό" (gentrification). Το βιβλίο είναι σε αυτά που προτείνονται στο μάθημα.

Διαβάστε από το βιβλίο των Κρίστη Πετροπούλου και Τιερί Ραμαντιέ, 2016 Αστικές Γεωγραφίες τα κεφάλαια 1,2,4,5 για να κατανοήσετε τα αστικά οικοτοπία, και το κεφάκαιο 11 για τα κινήματα πόλης.

Διαβάστε τέλος συμπληρωματικά τα ελληνικά κείμενα για την Αθήνα που έχουν δοθεί και αναρτηθεί στο open eClass

(έγγραφα - Αθήνα). Εκεί θα βρείτε πληροφορίες για την Αθήνα και τα κινήματα πόλης. 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΥ

Υπενθυμίζω ότι οι οδηγίες συγγραφής εργασιών βρίσκονται στο eclassκαι ότι η εργασία θα είναι 5000 - 8000 λέξεις ανά συγγραφέα περιλαμβανομένης και της βιβλιογραφίας.

 

Καλή επιτυχία !

Κρίστη Πετροπούλου